OPGAVEN
1. Bewijs dat sin3t = 3sint - 4sin3t
2. Bewijs dat:    sint + sin(t + 1/3p) = 1/2(Ö3cost + 3sint)

OPLOSSING
1. sin3t = sin(2t + t). Gebruik nu de formule voor sin(a + b):
sin3t = sin(2t + t) = sin2t cost + cos2tsint
gebruik de formules voor sin2t en cos2t:
sin3t = 2sintcost • cost + (1 - 2sin2t) • sint
Þ  sin3t = 2sintcos2 t + sint - 2sin3t
gebruik nu dat sin2t + cos2t = 1:
sin3t = 2sint(1 - sin2 t) + sint - 2sin3t = 2sint - 2sin3t + sint - 2sin3t = 3sint - 4sin3t
2. Gebruik voor sin(t + 1/3p)  de formule voor sin(a + b):
sint + sin(t + 1/3p) = sint + sintcos1/3p + costsin1/3p
= sint + sint1/2 + cost1/2Ö3
= 11/2sint + 1/2Ö3cost
=
1/2(3sint + Ö3cost)